• slide_alg_01.png
  • slide_alg_02.png
  • slide_alg_04.png
  • slide_alg_03.png

Het pannendak

Net als de baksteen is ook de dakpan een bouwmateriaal dat de tand des tijds redelijk kan doorstaan. Meestal geven ze de bewoner weinig reden tot zorg.

Het onderhoud beperkt zich meestal tot het goed leggen van verschoven, opgewaaide, kapotte en afgewaaide pannen. Kijk na een storm eens of ze nog allemaal recht liggen of zelfs kapot zijn, want zelfs van de grond af nauwelijks waarneembare gebreken kunnen lekkage veroorzaken. Bij inspectie van het dak doet u er goed aan de loop van het water te volgen. U mag verwachten dat op plaatsen waar de waterbelasting het grootst is, ook de meeste kans bestaat op conditieverlies.

Alg en mossen

Alg- en mosculturen manifesteren zich in een veelal groene aanslag en nemen in omvang toe op plaatsen die langer vochtig blijven, meestal is dit de noord kant. Dit is in principe een voor de pannen ongewenste situatie. Pannen worden hierdoor poreus en kunnen kapot gaan.

Is het noodzakelijk om werkzaamheden aan uw pannendak te verrichten?

Indien u dit wenst kunnen wij vooraf en vrijblijvend de werkzaamheden met u doornemen en een vrijblijvende offerte aanbieden. Dit kan bij het compleet renoveren, het isoleren, of het vervangen van kapotte nokkenpannen of gewone dakpannen zijn. U ontvangt een heldere offerte waarin duidelijk omschreven wat er gaat gebeuren, met welke materialen het gaat gebeuren en even belangrijk, tegen welke prijs het gaat gebeuren.

Wilt u toch de werkzaamheden zelf uitvoeren? Let dan goed op het volgende:

  • Veilig het dak op
  • Voorkom dat de ladder kan verschuiven. Knoop hem vast aan de onderste panlat. Als u het dak op gaat, schuif dan een pan onder een bovenliggende. De vrijgekomen plek geeft houvast aan uw voet.

Advies

Vakwerk

Garantie

In de media

Erkend leerbedrijf

erkend leerbedrijf

Bel mij terug

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer